21 augustus 2017

De bloeiende Mechelse Heide

Net als vorige week zondag gingen we gisteren wandelen tussen de bloeiende heidevelden. Gisteren zochten we daarvoor de "Mechelse Heide" op.


Ine voelde aan haar lijf dat ze geen lange wandeling aankon. We kozen daarom een wandeling van 7,1 km (de rode driehoek). De omschrijving van deze 'rode wandeling' is - aldus de website Wandelen in Limburg.be waarnaar de site van het Nationaal Park Hoge Kempen je door laat klikken - als volgt: "De lange rode wandeling combineert al het moois van dit gebied: je trekt door de heide en bos, door de voormalige grindgroeve. Onderweg passeer je ook langs het Ven..."



De wandeling was inderdaad mooi en was heel gevarieerd: een aanrader als je niet te ver en/of niet te lang wil/kan wandelen. De korte wandelingen van het gebied, zoals deze, hadden/hebben, we nog niet gedaan. Dat Ine zich dus niet al te best voelde, had nu dus zijn voordeel: Dit gedeelte van de Mechelse Heide, misschien wel het mooiste, hadden we nog niet gezien. De langere wandelingen van de Mechelse Heide hebben we allemaal minstens al een keer gedaan.

Volgend weekend zal er ook veel gewandeld worden, maar niet in de natuur. Dan wandelen we door de Londense straten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten