05 juli 2017

Terug naar Midden-Jutland

We zijn ondertussen al toegekomen aan onze zesde dag van ons reisverhaal over onze Denemarken-reis, namelijk 29 juni.

Van 's ochtends vroeg was het beginnen regenen... en regenen... Het afbreken van de tent was daarom een heel natte bedoeling... Gelukkig droegen we sneldrogende kleren...

Vanuit Aalborg reden we meer naar het zuiden. We stelden onze GPS zo in dat we snelwegen vermeden en langs de mooie landelijke Deense wegen konden rijden... weliswaar in de gietende regen...

Toen we regio "Dollerup Bakker", onder de stad Viborg, bereikten, stopte de regen... Gelukkig! Twee keer op een ochtend doornat worden, wilden we liever niet.
We maakte er een korte wandeling. Die wandeling startte doorheen "Troldeslugten", de trollenkloof: een kronkelige (kleine) kloof die er, na al die regen, bijzonder groen uitzag...
...na de kloof liepen we door een loofbos en vervolgens over een heideveld en terug door het loofbos baar de auto. Gedurende de hele, mooie, wandeling bleef het, op wat druppels na, droog!

Nadien reden we, opnieuw in de regen, nog wat zuidelijker naar het stadje Silkeborg. Hier bezochten we "Silkeborg Museum". Hier zagen we wat van de ambachten uit het oude Silkeborg, een erg goede tijdelijke tentoonstelling, "FACE", over het menselijke gezicht en, waarvoor we naar het museum gingen, de veen lijken het "Elling meisje" en de "Tollund Man".
Van het meisje is eigenlijk enkel haar haar over. De Tollund man werd gerestoreerd. Het hoofd en voeten zijn nog origineel... Alhoewel de man een touw rond zijn nek had, ziet zijn blik, gelaatsuitdrukking er erg "vredig" uit.

Ondertussen was het buiten nog steeds aan het regenen, maar werd het droger en droger naarmate we dichter bij onze kampeerplek kwamen. Ook deze hadden we niet gereserveerd, maar er was nog voldoende plaats op camping "Ebeltoft Strand Camping" aan... het strand van Ebeltoft.

Het was opnieuw een mooie, maar vermoeiende, reisdag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten