01 mei 2017

Rotterdam, dag 1


Zaterdagmiddag (29-04) startten we ons weekendje weg in Rotterdam in "Restaurant Bazar" met een lunch met lekkers uit het Midden-Oosten.
Nadien was het tijd voor hetgeen waarvoor we naar Rotterdam gekomen waren: "Gek van Surrealisme", een tijdelijke tentoonstelling in 'Museum Boijmans - Van Beuningen'.

We zijn geen typische kunst-liefhebbers die het ene na het andere kunstmuseum bezoeken, maar de kunststroming "surrealisme" spreek ons wél erg aan. Kunstenaars van deze stroming zijn o.a. DalíMiróMagritteBellmer enz. De tentoonstelling was erg interessant en er waren prachtige werken te zien. Nadat we deze collectie zagen, bezochten we nog een klein gedeelte van de vaste tentoonstelling (die deels ook gesloten was omwille van een herschikking hiervan).

Nadien liepen we wat door het centrum van Rotterdam. Aangezien we geen goed (gratis) stadskaartje vonden, niet zo heel veel tijd hadden en nog geen écht plan hadden, was het vooral een soort van "op goed geluk" rondstruinen... maar geluk hadden we genoeg! We kwamen al verschillende van de Rotterdamse bezienswaardigheden tegen. We kregen ook meteen de bevestiging dat Rotterdam niet het soort stad is, waar wij "warm" van worden... De overheersende moderne hoogbouw vinden wij alles behalve interessant... maar gelukkig is Rotterdam ook bekend om zijn standbeelden in het straatbeeld (vaste collectie)... wat we dan wél weer heel interessant vinden, vooral omdat er echt wel interessante kunstwerken tussen zitten!

Eten deden we bij "Satebar"... en daar we genoten van de Indonesische keuken!
Nadien ging Johan op stap in Den Haag in "De Vinger" waar de Belgen van Jahmbassador Hi-Fi een dubfeest bouwde, maar pas na een bezoek aan zus Sofie en schoonbroer Ronald.

Ine bleef op de hotelkamer (Hotel van Walsum) waar ze enkele "routes" doorheen Rotterdam (gevonden in het VVV en hotel) bekeek en samenvoegde... en waar ze, zoals steeds tijdens onze weekendjes weg, na heel wat lezen, poogde om lang en goed te slapen...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten