07 mei 2017

Eco Femme en andere

Goed voor het milieu,
goed voor meisjes/vrouwen in India, 
goed voor je beurs en
goed voor jezelf, meisjes!

Meer info:

Wasbare (biologisch) katoenen inlegkruisjes en maandverbanden geven een prettige, zachte en natuurlijke bescherming tijdens menstruatie. Het biologisch katoenen flanel zorgt voor minder irritatie en geeft een fris gevoel. De huid kan ademen. De wasbare inlegkruisjes en maandverband van (bio) katoen zijn vrij van schadelijke stoffen.
Het maandverband gaat bij normaal gebruik minimaal 5 jaar mee. Een pak wasbaar maandverband komt overeen met 120 stuks wegwerpproducten (of het gebruik van tampons en/of regulier maandverband per 5 jaar!)...
EN
Voor elk verkocht maandverband, doneert EcoFemme ook een wasbaar maandverband aan een meisje op het platteland van India. Donaties verlopen via het “pad for pad” programma van Eco Femme.

Niet enkel in India voeren ze acties als de prent van hier boven. Dit gebeurt ook in Afrika (o.a. door AFRIPads en Moxie), waar ook vele meisjes/vrouwen thuis moeten blijven van school of het werk als ze ongesteld zijn, omdat ze niet beschikken over maandverband of over geld om het aan te kopen... Bovendien bestaat er vaak in die landen nog een taboe over menstrueren...

Bestellen kan o.a. via deze link. Ine is tevreden over deze website en heel tevreden over Eco Femme. Het kan overigens ook besteld worden via Bol.com... andere merken dan EcoFemme zijn natuurlijk ook goed!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten