16 april 2017

Dag 3 van 'The London International Ska Festival 2017'

Voor Johan was het de tweede dag, voor Ine de eerste, maar voor het 'The London International Ska Festival' was het zaterdag dag drie van vier.
We startten de dag met een lekker ontbijtje, eerder een brunch eigenlijk. Gelukkig waren we ruim op tijd de zaak waar we aten binnengegaan, want het duurde enorm lang eer we dat ontbijt kregen. We moesten namelijk op tijd aan de Tower Millennium Pier zijn (aan de 'Tower of London' en 'London Bridge') omdat daar de "Dixie Queen" (foto) aanmeerde. We gingen namelijk op de "Trojan Thames cruise".

We gingen de twee voorgaande jaren ook al mee met deze cruise over de Thames. De Dixie Queen vaart niet langs de oevers van de meest toeristische kant van Londen, maar vaart richting Greenwich en verder.
In de Eurostar had Ine al in een maandblad over de evenementen in Londen gelezen dat dit weekend de "Tall Ships Regatta 2017" plaatsvond op de Thames. Deze grote, oude (vaak Nederlandse) schepen vertrokken allemaal aan de pieren van Greenwich. Er was dus wat extra te zien dit jaar als enkel de eindeloze rij aan gerenoveerde en in woningen omgevormde oude dokgebouwen.
Maar het belangrijkste van deze 'Trojan Thames cruise' was natuurlijk wel de muziek. Op het programma stond, naast natuurlijk een ska-DJ, Carroll Thompson die, samen met een liveband nummers van (wijlen) Phyllis Dillon bracht.

Avondeten deden we in een Turks-Mediterraans restaurant, waar het heel gezellig en érg lekker was!
We zijn overigens benieuwd wat het referendum van Erdogan, vandaag, gaat geven... 't ergste waarschijnlijk... en dat is inderdaad het aan de macht blijven van deze man.
Met een meer dan volle maag besloten we na het eten plaats te nemen op de tribune van de "Islington Assembly Hall", waar het voorprogramma van  de "Reggae Chartbusters" al even bezig was.

Ine vertrok al vrij snel naar haar leesboek op de hotelkamer, terwijl Johan nog genoot van de shows van Dave & Ansel Collins, The Pioneers en Owen Gray. Deze, ondertussen "oude knarren" zijn allen Jamaicaans van afkomst, brachten platen uit op het Trojan-label en zijn pioniers van de ska- en andere reggaemuziekvormen. Zij kenden hun hoogdagen in de jaren '50 à '60.

Na deze concerten trok Johan nog naar "The Dead Dolls House", niet ver dan de "Islington Assembly Hall", waar verschillende ska-DJ's nog urenlang voor een goede afterparty van de derde festivaldag zorgden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten