Zoals jullie weten zijn wij méér dan overtuigd... maar waarom nóg voor Voedselteams/Hartenboer kiezen!? :
Naar aanleiding van de weerzinwekkende behandelingen in het slachthuis van Tielt door bepaalde medewerkers gaf Wim Lybaert ("bekend" van "Groene" programma's) afgelopen donderdag aan waar de verantwoordelijkheden liggen en schetst een genuanceerd beeld over hoe de vleesproductie eigenlijk hoort te zijn.
De opkweek van dieren door Voedselteamproducenten gebeurt altijd met de mate van respect waarover Wim Lybaert in dit artikel praat, namelijk een langere opkweektijd, grasvoeder, buitenloop en de slachting van de dieren door Voedselteamproducenten gebeurt (bijna) altijd in kleine, lokale slachthuizen zonder al deze toestanden.
M.a.w. : wil je een gezond vleesje op je bord zonder je over deze toestanden zorgen te maken, koop bij Voedselteams/Hartenboer of rechtstreeks bij een hoeveslager uit je buurt : Lekker eten van dichtbij ! Zonder hypocrisie, want zelfs een in de allerbeste omstandigheden opgekweekt en geslacht dier sterft nog steeds voor onze wil tot vlees eten. Wij gaan dus voor minder vlees eten, maar betere kwaliteit voor dier en mens! Kies voor minder en beter... en ga zo voor meer.
En nog even dit:
Geen opmerkingen:
Een reactie posten