31 mei 2014

Kapper vs. Krullen

Feit:
In de periode eind 2002 - begin 2014, de periode dat Ine kort haar had, heeft men op de kappersschool nog steeds niet aan de leerlingen geleerd hoe om te gaan met klanten met krullen!

M.a.w. 
Toen Ine gisteren buitenkwam bij de kapper was het nodig om van daaruit snel naar haar auto te hollen... in de hoop dat niemand haar zag... en snel snel naar huis te rijden om daar meteen haar haar weer GOED te doen...

Kappers versus (Ines) Krullen... Géén goede combinatie!

30 mei 2014

Pi

Gewoon de Waarheid


Vertel ons gewoon de waarheid, geen leugentjes "om (wiens???) bestwil", geen verhaaltjes om jezelf beter voor te doen dan je bent... 
...gewoon de waarheid!

We hebben een speciale 'neus' voor leugens en leugenaars...
(hey, we werken allebei met mensen met complexe problematieken!)
... we hebben het dus meteen door...
... jij en je leugens maken je dus alleen maar... onvertrouwbaar,
zielig en belachelijk!

Tja, de waarheid doet soms pijn, he...
Deal with it!

Omkeren


29 mei 2014

Mighty Jah Observer Sound System (updated)

Gisteravond reed Johan naar Lokeren. 'Solar Soundsystem' gaf een feestje... en wat voor één! Zij wisten "The Mighty Jah Observer" (JAM/UK) te strikken ! (info)

Klinkt bekend?! Foto ziet er bekend uit?!
We hebben inderdaad al wel vaker iets geschreven op deze blog over dubsoundsystem 'The Mighty Jah Observer'... omdat we hem, zowel Johan als Ine, erg goed vinden... maar ook omdat we hem persoonlijk kennen... We zijn zelfs 'pas' nog bij zijn thuis geweest... in Jamaica (blogbericht hierover) !

"Spider", oftewel "Austin", staat hierboven met Johan op de foto tijdens "The Notting Hill Carnival" in 2011.

Gelukkig is het vandaag feestdag, zo kan Johan wat uitslapen... want het was "al héél vroeg" toen hij pas thuis kwam ;o)


Hiernaast zie je een foto die Johan afgelopen nacht gemaakt heeft. Op Facebook schreef hij er het volgende bij:

" Had a great time at The Mighty Jah Observer Sound System. 
Dance! Till early morning. "

Hetzelfde


28 mei 2014

Dag 3 Westfjorden

Eén van de wandelingen die we op onze derde dag in de Westfjorden gaan maken, misschien wel de énige wandeling van die dag, als het fe-no-me-naal is, is aan/op de klif "Látrabjarg".

Hieronder zie je een filmpje van de 'bekende' vogelrots. Het gebied is op dat moment ook, op het punt Bjargtangar, het meest westelijke Europese punt waar we tot dán toe zijn geweest... In september 2014, als we op de Azoren (meer specifiek op Flores) zijn, zullen we nog net wat westelijker, het meest westelijke punt van Europa, zijn!


Hopelijk hebben we ook zo mooi weer als op het filmpje!
maar je ziet óók in het filmpje dat het weer ook 
in één keer om kan slaan... (en dan weer... en dan weer)!
... en zo'n poolvosje willen we trouwens ook wel zien ;oP

26 mei 2014

Tweede poging

Gisteren was een "wandeldag":
's Ochtends wandelden we naar het kiesbureau om onze su-per-goe-de stemmen uit te brengen. Het kiesbureau ligt niet zo ver van ons huis, maar bij thuiskomst hadden we toch (heen-en-terug) zo'n 1,5 km in de benen.

Rond 13u startten we aan onze wandeling in "De Wissen", op grondgebied Dilsen-Stokkem. De route die we uitkozen, was deze van 14 km die we in augustus 2013 niet uitwandelden (lees hier meer hierover). Om er voor te zorgen dat de wandeling toch wat anders was als de vorige keer, liepen we 'm in de andere richting.

Ons tweede paaltje met pijltje hadden we meteen al gemist... waardoor we meteen ongeveer een kilometer éxtra liepen...
...maar nadien verliep alles goed!

Het eerste gedeelte van onze wandeling was helemaal 'nieuw' voor ons. Dit was namelijk het gedeelte waar Ine de vorige keer, wegens gigablaren, voor paste. De route bracht ons langs de velden van Stokkem en Dilsen en nadien langs (zie foto 1 & 2) de "Oude Maas" (tot 1740 lag Dilsen aan de Maas, maar deze verlegde zich a.g.v. enkele overstromingen) in Dilsen.

Nadien liepen we langs de Maas en 'over' De Wissen... waar het behoorlijk warm was, zeg! Het zonnetje brandde... en aangezien op die plekken geen enkele beschutting hadden, zijn we ineens behoorlijk gekleurd!

Verder wandelend langs de Maas pauzeerden we even bij Taverne Molenveld... wat héél welkom was voor Ines hieltjes... want jawel, die "nieuwe" wandelschoenen doen nog steeds pijn :-( ondanks ondertussen toch wel al 'ingelopen', maar ja...

Het laatste gedeelte van de wandeling was óók "nieuw". De eerste keer dat we deze route wandelden, liepen we een paaltje met pijltje voorbij omdat we wisten waar we naar toe moesten, maar op die manier een kortere route namen. Deze laatste km's wandelweg liepen opnieuw langs en tussen de velden van Stokkem door... tot we weer terug waren aan 'De Wissen' en onze auto...

Met 'tintellende' voetjes van die, in totaal 16km, wandelen, keken we nadien naar de uitslag van de verkiezingen...
...en zagen dat het NIET de goede kant uitgaat met Vlaanderen en België :-(

Geen Verwachtingen

25 mei 2014

14 jaar Later !

Alweer meer dan een half jaar geleden zocht Ine, via google, de namen van Nan, Danny en Lisanne op. Deze laatste naam kwam terug op de website van "toneelgroep De Meeuw". Via een mailtje aan deze toneelgroep vroeg ze of, als deze Lisanne de 16-jarige dochter van Nan en Danny was, de toneelgroep haar mailtje wilde doorsturen naar hen, omdat dit drie mensen waren die we, spijtig genoeg, uit het oog verloren waren...

... en jawel hoor! Mailsgewijs kwamen we weer in contact met hen... en spraken we af om bij elkaar op bezoek te gaan...

... en dat was gisteren! Aangezien we het met z'n allen een mooie 'link' vonden naar hoe we weer met elkaar in contact kwamen, gingen we, na alvast een uurtje ophalen van herinneringen, naar een stuk van "toneelgroep De Meeuw" kijken.
We gingen naar "Met Clowns op School" kijken, een voorstelling voor 4-plussers mét Lisanne als één van de clowns!
... inderdaad, een kindervoorstelling... en wat voor één! We hebben geen enkel kindje gehoord! Zó geïnteresseerd waren ze in wat er op het podium gebeurde!

Tijdens de pauze van het toneelstuk en ook nadien, dronken we wat en praatten we de 14 jaar die we elkaar niet zagen (een beetje) bij...
en dat deden we verder ook nog de rest van de avond bij Nan en Danny thuis, waar we het natuurlijk ook over recente en actuele zaken hadden... Vier mensen, mét een mening, samen geeft altijd fijne gesprekken, he ;o)

We vonden het erg, erg gezellig! De voorbij gevolgen jaren waren ook helemaal geen probleem. We vonden meteen weer 'die klik' van vroeger terug! Fijn is dat!

We beloofden elkaar dat het ditmaal niet meer zo lang zou duren eer we elkaar weer zouden treffen! Dit willen we zéker naleven... en elkaar weer zo snel als mogelijk is, treffen!

24 mei 2014

Online Hulpverlenen

Gisteren nam Ine wat overuurtjes op en ging naar de KHLim (departement Sociaal Agogisch Werk). Hier volgde ze eerst een studievoormiddag en nadien een mini-symposium.

De studievoormiddag "Onlinehulpverlening in de Jeugdzorg" ging over de resultaten van een onderzoek van eSocialWork.eu over het effect en de implementatie van online methodieken. Hierbij werd gesproken over hoe zo'n online hulpverlening er aan toe gaat, wat de betrokken jongeren en begeleiders er van vonden en wat het effect er van was.
Bij deze kosteloze studievoormiddag hoorde zelfs ook een uitgebreide broodjeslunch.
Hierna startte het mini-symposium "Onlinehulpverlening". Na een plenaire 'lezing' waarbij de eigenaar van "Changing Health Care" de competenties voor de hulpverlener die met e-health-methodieken werkt, uitwerkte, volgde Ine nog twee workshops.

De eerste workshop die Ine volgde, "Mediawijsheid als Voorwaarde voor Online Hulpverlening", werd gegeven door Jo Van Hecke, o.a. contextbegeleider, maar ook docent en schrijver van info over onlinehulpverlening en mediawijsheid. Hierin werd duidelijk gemaakt hoe belangrijk het is dat je als opvoeder (zowel als professionel als ouder) de gevaren van (o.a.) internet kent én weet wat de jongere op dit internet doet.

In Ines tweede workshop, "Voorbeelden van Opvoedingsondersteuning", gaf Christa Nieuwboer, deskundige in opvoedingsondersteuning, zowel online, als schrijfster en als docent bij Fontys Hogeschool, erg veel links uit België en Nederland die gebruikt kunnen worden bij opvoedingsondersteuning. Vanzelfsprekend legde ze, voor professionals, de nadruk op het nagaan van de betrouwbaarheid van de online-gegevens!

Ine leerde weer e.e.a. bij! Over dit onderwerp wist ze ook nog niet veel... vandaar natuurlijk ook dat ze zich ingeschreven had voor deze hele dag ;o)
Nu 'ns nadenken wat ze binnen haar eigen werk en dat van haar collega's hierover kan introduceren!

23 mei 2014

"Geïnstalleerd"

Gisteren werden Ine en haar collega's van de nieuwe ondernemingsraad van Daelzicht "geïnstalleerd" door de bestuurders van deze organisatie binnen de Nederlands-Limburgse gehandicaptenzorg... dat betekent dus dat Ine nu voor de komende drie jaren officieel deel uit maakt van de ondernemingsraad van Daelzicht!
De vier uur die Ine wekelijks dacht te 'krijgen' hiervoor, werden voorlopig terug zés uren, totdat er weer anders beslist wordt. In die zes uren overlegt Ine met haar mede-OR-leden, zetelt ze in de "VGWM-commissie" en het "Werken en Leren"-project van Daelzicht en neemt ze contact op met haar "achterban"...
Ine heeft er veel zin in!

Zwijgen...


22 mei 2014

Als 't Zichtbaar was...



Als de pijn die je hebt door fibromyalgie zichtbaar zou zijn op/aan je lijf, zou het er ongeveer uitzien zoals hiernaast...

De ene dag voelt het al wat beter dan de andere dag, de ene dag heb je 't hier en de andere dag heb je 't daar...
maar je ziet het dus niet...



Zou jij anders reageren als je fibromyalgie wél zag!?
Ine is ervan overtuigd dat je anders zou reageren!
Ja JIJ, jij ook!

Hou dus op met het minimaliseren van deze ziekte!

Spiegel voorhouden...

Weer-Kuren

19 mei 2014

Mijn-Zondag

Gistermiddag ging Ine naar C-Mine waar het weer "Handmade in Belgium" was. Dit 'pop-up'-evenement is een beurs / markt waar allerlei Belgische creatievelingen hun creaties verkopen. In tegenstelling tot bv. Handgema(r)kt is deze beurs er eentje die heel wat exclusieve ontwerpers aantrekt... waardoor de juwelen, kleding, handtassen enz. erg mooi, maar ook best prijzig zijn...

Ine was al een tijd op zoek naar een soort sjaal/haardoek/bandana/pet om op vakantie over haar haar te dragen als ze geen föhn bij heeft, een slechte "haardag" heeft, te lui is, er geen water is of zo... en zoiets vond ze, heel verrassend, op "Handmade in Belgium" bij 'Eigen Zinnige Hoedjes'! Ook kocht ze, bij Janice, twee handgemaakte glaskralen om bij een kettinkje te kunnen afwisselen.
Verder nam ze, van Handmade in Belgium, haar via-Facebook-gewonnen-"goodiebag" mee naar huis (met kortingbonnetjes, oorbelletjes en broches) en kocht ze bij het onthaal van C-Mine de wandelbox van de Lage Kempen.

Rond half 3 was Ine dan weer terug thuis. Meteen vertrokken we allebei naar "Connecterra", het "nieuwe" gedeelte van "Nationaal Park Hoge Kempen"... maar eigenlijk was het daarvoor een gedeelte van "Domein Maasvallei", dat op grondgebied Eisden-Tuinwijk en Lanklaar ligt.

De toegangspoort van "Connecterra" ligt aan de oude steenkoolmijn van Eisden, voor Ine dus al de tweede oud-mijn van de dag ;o) !
We wandelden de route van 7,4 km en deden één terril extra.

Het was een erg mooie wandeling! Het weer was natuurlijk ook ge-wel-dig!: Zonnig, beetje wind en zo'n 23°C!
De reden van onze wandeling was breder dan enkel omdat we graag wandelen. We zijn namelijk ook al aan het 'oefenen' voor de Westfjorden én Johan is gestart aan het maken van zijn laatste evaluatie-opdrachten voor zijn cursus 'Digitale Fotografie'. Ditmaal moest hij "HDR" ("High Dynamic Range"; info)- foto's maken. Hier onder zie je enkele voorbeelden van zijn hand...


Als het zonnig weer is...














... laten de meisjes hun naveltjes zien...

IIIEEUWWWW !!!

Fruitscan

18 mei 2014

Klusser de Klus


Gisteren klusten Johan en pa Julien nog wat bij ons thuis.
De latjes om de wandbrede boekenkast af te werken, waren nog steeds niet geleverd bij de houtzaak waar we ze bestelden, dus brachten Johan en pa Julien de plafondlijsten aan in Johans toekomstige 'muziekkamer'.
Nadien was er nog tijd om een nieuwe kraan te installeren aan onze badkamer-lavabo...wat niet meteen zo simpel was..
Zo,
alweer een beetje verder met de nodige werken in huis...

Groentescan

17 mei 2014

Klaar

Gisteren had Ine haar laatste OR-trainingsdag in Hotel Management School Maastricht, na gelukkig wél een goede nacht in haar "Bath Room". Tijdens deze laatste dag werd de nieuwe visie en de nieuwe vorm van de nieuwe ondernemingsraad van Daelzicht voorgesteld aan de Raad van Bestuur en evalueerden we e.e.a. van de afgelopen dagen.
Net als alle andere OR-leden is Ine tevreden met het resultaat van drie dagen hard werken aan een nieuwe werking... Maandagmiddag krijgt Ine nog een snelcursus "Wet op de Ondernemingsraden ... en daarna is ze er helemaal klaar voor om volgende week donderdag officieel tot OR-lid van Daelzicht benoemd te worden!

Nooit goed genoeg...


Inderdaad,
er zijn 'r voor wie 't nooit genoeg of goed was, is en zal zijn...
Het zij zo...
't is zielig !
We proberen er zo weinig mogelijk energie aan te verspillen...

Fruitscan

16 mei 2014

Dag Twee

Net als eergisteren had Ine gisteren opnieuw heel de dag (van 9:00-19:00 uur) training voor de OR: over hoe te onderhandelen, de Wet op de Ondernemingsraden, de samenstelling van de nieuwe OR van Daelzicht ed. Opnieuw was het een vermoeiende, maar interessante en constructieve dag. Fijn dat al de collega-OR-leden echt willen gaan voor die medezeggenschap én die constructieve samenwerking met de bestuurder!

Waanzin




"Het is waanzin om iedere dag hetzelfde te blijven doen 

en toch andere resultaten te verwachten.”

Groentescan

15 mei 2014

In 't zwembad...

Ine heeft net de nacht doorgebracht in de "Bath Room" van het mooie "Hotel Management School Maastricht... Deze kamer is één van hun 'hotelkamers met design'... Ines kamer, een soort zwembad met kleedhokje (= badkamer) en een eeeenorme overzwemmende olifant (en dat bij 'n olifantengek!), is een ontwerp van een Nederlands ontwerper (info)...
... en ze sliep onverwacht weinig na zo'n lange maar interessante eerste dag van haar OR-training,
met daar bovenop een prima gastronomische verzorging door de 'hotelstudenten'...

Ga voor Links !


Fruitscan

Lege Flessen als geld voor de Trein














Mooi staaltje van 'out of the box thinking' !

14 mei 2014

Meevallertje !

Voor de IJslanders zelf natuurlijk niet, maar voor ons komt het goed uit dat de IJslandse Kroon (ISK) minder waard werd de afgelopen jaren!

In een oudere reisgids van IJsland vonden we nog een 'spiekbriefje' met omrekeningen van ISK naar Euro's van tijdens onze IJslandreis in 2007 (vermoeden we)...
en toen was 100 ISK gelijk aan € 1,15...
en NU is dat gelijk aan...
€ 0,65!

IJsland zal nooit een goedkope bestemming worden 
- aangezien er zo goed als alles ingevoerd moet worden -
maar dit is toch een serieus meevallertje!