05 juni 2014

Fraude in voedsel

Nadat duidelijk werd dat er varkensanussen gebruikt werden als inktvisringen blijkt nog e.e.a. Blijkbaar zouden vooral de duurdere voedingsmiddelen sneller slachtoffer worden van dergelijke fraude.

Een top 10:
1) Olijfolie: wordt vaak gemengd met goedkopere oliën om de prijs te drukken;
2) Vis: bereide visproducten bevatten vaak heel goedkope vismaterialen om de smaak te bekomen zonder de vis te moeten gebruiken;
3) Bio: heel veel bioproducten zijn niet echt bio;
4) Melk: melk wordt vaak vermengd met water en mengsels op basis van goedkoop melkpoeder;
5) Granen: volkoren granen zijn vaak niet echt volkoren maar goedkope restanten van noten en granen;
6) Honing: honing wordt vaak gemengd met fructosesiroop en suikerstroop om de prijs te drukken;
7) Koffie en thee: in sommige koffies zitten geroosterde granen en geen koffiebonen, bij thee worden er soms minderwaardige plantenblaadjes gebruikt;
8) Kruiden: saffraan, peper en chilipoeder worden vaak gemengd met andere kruiden om de prijs te drukken;
9) Wijn: om een fles duurder te maken worden er duurdere druiven gemengd met goedkope, minderwaardige druiven;
10) Vruchtensappen: sinaasappelsap blijkt aangelengd met water, citroensap of zoetstoffen zonder dat dit vermeld wordt.

Fraai is dat!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten