13 mei 2012

Reggae - Theater - Reggae

Gistermiddag reden we naar het noorden, naar Raamsdonksveer in het Nederlandse Noord-Brabant, meer precies. Hier gingen we, net als vorig jaar, naar Reggae Fèr, een klein reggaefestival.
Reggae Fèr is een partner van de Benelux Reggae Contest en hadden (dus) dit jaar Sunrockers op hun podium. We zagen hen dan ook opnieuw aan het werk. Gisteren waren ze met vijven. De twee blazers die er vorige week in Maastricht bij waren, waren er nu niet bij. Eigenlijk 'misten' we hen wel. Verder hadden ze wat dub-achtige geluidseffectjes in hun show van gisteren verwerkt. Dit was leuk. Alleen (opnieuw) spijtig dat ze maar voor een klein publiek speelden... Het publiek van Reggae Fèr liet wat op zich wachten... Wij bleven niet lang op het festival. We hadden nog andere plannen...


Na te hebben gegeten in 'Basics', de Brasserie bij C-Mine, zagen we "Low-La" van Bruno Vanden Broecke, (onvolledige) Info en Nico Sturm (onvolledige info).
"Low-La" hebben ze geheel in eigen beheer gemaakt en uitgebracht. Ze startten ermee in het vorige theaterseizoen (2010-2011 dus).

Beiden vonden we het erg goed: het was lachen, maar ook serieus wezen, er was absurditeit en er was "het dagelijkse leven"... Mooi! Alleen jammer dat we op de eerste rij zaten en dus alles 'van onder uit' hebben moeten bekijken... Maar ja, het was uitverkocht... en wij kochten onze kaartjes pas in de helft van het theaterseizoen...



Na de theatervoorstelling bracht Johan Ine naar huis, die haar bed in dook... een halve dag buiten doorbrengen en dan ook nog 'ns een avondje uit is, spijtig genoeg, erg vermoeiend (eigenlijk té vermoeiend) voor haar... Het enige dat dan helpt, is slapen, lang slapen...

Johan reed nog door naar Luik, waar hij naar "Inna Dangerzone 6/ Special Roots Dub Reggae" ging... Dub dus... Johan wilde persé Paul Fox (UK) zien... die enkele jaren geleden ook in de 18" Corner van Reggae Geel "stond". Dit 'bewijs' zie je overigens als je de link bekijkt: Paul Fox draagt namelijk, op de foto op die website, een Reggae Geel T-shirt!

Het dubfeestje trok maar weinig geïnteresseerden... wat erg jammer is, want ze misten een goed feestje!
Eerst bracht Johan een tijdje door in de backstage, waar hij gezellige babbels had met de verschillende artiesten, waarvan hij er sowieso de meesten al kende. Daarna zag hij verschillende van deze mensen aan het werk. Paul Fox kon hij maar een half uurtje bezig zien/horen. Het was toen immers al aardig laat... maar hij ging tevreden naar huis!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten