07 mei 2012

De Wereld

Ondanks het slechte weer gingen we gisteren, Ine pas na haar werk bij dagbesteding Amusant, naar de tweede editie van 'El Dunya Festival' in Maastricht.
"El Dunya" betekent 'de wereld'... inderdaad het was/is een wereldmuziekfestival.

Langs de Onze Lieve Vrouw Wal (Prentje) aan het begin/einde van het Maastrichts stadspark stond het festival opgesteld. In de loop van de middag was er vanalles te zien qua randanimatie en ook op het podium... maar toen waren wij er nog niet...
Er stonden verder ook verkoopstandjes, infostandjes en eetstandjes... waar we natuurlijk langs liepen en e.e.a. kochten en proefden ;o)

Na een koffietje in de stad, om even terug goed op te warmen, aten we van de Afrikaanse eetstand : samosa, kip, yam met rode bonen, gebakken banaan, mafe (pittige pindasaus), tabouleh en rijst... Het was écht smullen! Mmmmm, lekker! die Afrikaanse keuken! Als dessert/toetje kochten we kokos-rozijnenrotsjes (zeg maar "rotsen" i.p.v. "rotsjes") bij de Jamaicaanse eetstand.

Ondertussen was het erg rustig geworden op het natte en modderige festivalterrein... (dat al heel veel te lijden had gehad met Koninginnedag)... wat erg jammer was voor de hoofdact van het festival.
De hoofdact - en ook de reden waarom wij het slechte weer getrotseerd hebben - waren Sunrockers, de winnaars van de Benelux Reggae Contest 2012 (Info).  Het is écht een verdiende winnaar! Ze spelen erg goed, erg gevarieerd en hebben ook een eigen stijl. Het zijn goede muzikanten, de mix zit goed en ze spelen 'strak'. Ook is hun rhythmsectie (drum en bas) erg goed. Eén minpuntje: De pauzes tussen hun nummers duurden gisteren eigenlijk wel wat te lang.
Op zaterdag 4 augustus staan ze ook op het hoofdpodium van Reggae Geel... maar tegen dat het zover is, hebben wij ze al heel vaak gezien, aangezien we naar de meeste festivals gaan die partner zijn van de Benelux Reggae Contest en dus de Sunrockers op hun podium hebben staan ;o)

Wat verder erg "opviel" aan het festival: Ze begonnen al met opruimen en afbreken tíjdens het optreden van de hoofdact!? Tegen het laatste nummer waren alle doeken van de hekken, waren alle banken, eettafels en sta-tafels al weg! Beetje gek, maar het stoorde eigenlijk ook weer niet...

Het festivalletje was wel gezellig en leuk eigenlijk! Hopen op beter weer voor de editie van 2013!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten