09 maart 2010

Petra

Vandaag was het echt wel een indrukwekkende dag! We gingen, na een behoorlijk slapeloze nacht in het tentenkamp, naar Petra. Deze stad is een oude, erg goed verborgen stad, die vele eeuwen geleden erg belangrijk was. Wie dacht dat Efese (Turkije) indrukwekkend was, moet dringend eens naar Petra! Amaaaaai, dat is de moeite!

Via een kloof die ontstond tijdens een aardbeving bereik je de stad, die tot één van de nieuwe wereldwonderen gerekend werd. (Het einde van de kloof, net voor je 'schatkamer' bereikt, wordt gebruikt in "Indiana Jones and the last crusade").

Die schatkamer (gevel) is werkelijk prachtig! Alsook de rest van de erg grote stad! De rotsen hebben er verschillende felle kleuren waardoor sommige oude gebouwen, grotten ed. er erg vreemd maar heel mooi uitzien. Petra is een é-ch-te aanrader!!!

Na een luncheke om 14u30 ;o) reden we naar ons hotel. Dit is een vijf-sterren-hotel dat eigenlijk op een oud dorp staat. Het dorp werd als het ware opnieuw recht getrokken. Dit doen hotels wel vaker in Jordanië.
Op onze kamer lag een hele leuke verrassing (zie foto)!!

Strakjes gaan we nog Jordaans koken. We zijn benieuwd. Eén ding is wel al zeker: het ís een lekkere keuken!
... en slapen gaan we vannacht zéker goed doen in ons kingsizebed! Amaai wat een verschil met gisteren ;o)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten