10 maart 2010

Op naar het groene noorden!

Vreemd, maar 'blogger' wil ineens geen foto's meer in ons bericht zetten... och dan moeten jullie binnenkort maar in ons fotoalbum gaan kijken (dat voorlopig nog leeg is)...

Vandaag reden we meer en meer naar het noorden van Jordanië. Hoe verder we het zuiden achter ons lieten, hoe groener het werd! Jordanië is dus helemaal niet zo dor als wij (en waarschijnlijk velen onder jullie ook) dachten!

Een eerste stop maakten we aan een eeuwenoude mozaïek die de 'exodus' (Info voor de niet-bijbel-lezers zoals wijzelf) uitbeeldt. De mozaïek was mooi, maar niet echt superbijzonder. We hadden bijvoorbeeld verwacht dat hij veel groter zou zijn.

Vervolgens reden we verder naar de berg 'Nebo', van waar Mozes, als je hierin gelooft, uitkeek over het beloofde land (na 40 jaar rondzwerven in de Sinaïwoestijn). Omdat het zicht beperkt was door wat nevelige smog stapten we niet uit en gaan we vrijdag terug naar daar.

Dan bezochten we een mozaïekwerkplaats. Op zich is dit niet interessant, maar dit project was het wel omdat er allemaal gehandicapten (vooral lichamelijk) in tewerkgesteld worden.

Na een super lekkere en stevige maaltijd reden we door naar de Jordaans hoofdstad Amman. We liepen er langs een moskee en een kerk, bekeken de grote stad vanaf het hoogste punt (aan de burcht) en wandelden een heel eind door de stad. Dit was een fijne gebeurtenis. De mensen van deze stad (en van heel het land) zijn erg aardig en vallen je absoluut niet lastig! Verder liep je er met een gerust hart rond. Het voelde er heel veilig en vertrouwd aan. Het had wat weg van een Afrikaanse stad maar dan natuurlijk met islamitische invulling...

Momenteel logeren we in het viersterrenhotel 'Century Park Hotel', waar we twee nachten verblijven. Ook dit is een erg goed en chique hotel.
Alcohol is hier trouwens su-perduur! De islamitische Jordaniërs drinken het niet (anders dus dan in Turkije, waar het ook niet mag, maar waar het vaaaaaak gedaan wordt). De katholieken, die hier overigens prima kunnen samenleven, lusten en mogen het wel. Het lokale biertje (van de Nederlandse Amstelbrouwerij) is erg lekker... maar we drinken het dus zeker met mate ;o)

Groetjes en... werk ze morgen, he ;oP

Geen opmerkingen:

Een reactie posten