22 maart 2010

Lee 'Scratch' Perry Birthday Party & Friends

Na een bezoekje aan zijn ouders reed Johan gisteren naar Gent. Hij had vrijkaartjes voor een 'reggaefeestje' in de Vooruit. Ter ere van Lee Perry's 75e verjaardag bouwden zijn vrienden (Adrian Sherwood, The Congos, Max Romeo en de man zelf) een feestje.
Na een soundsystemset van Mechelaar Crucial P ging Adrian Sherwood achter de knoppen en draaitafel staan. Sherwood is de stichter van On-U Sound, een vorm van dub waardoor Johan geïnteresseerd geraakte, zoveeeeel jaren terug, in reggae... Johan vond 'm gisteren ook goed.

Vervolgens kwamen The Congos het podium op. Aldus Johan zijn deze oude rotten áltijd goed. Speciaal aan dit optreden was dat drumtalent Leroy Horsemouth Wallace mee deed.

De show van Max Romeo, nog zo'n oude knakker, maar wat wil je als 't feestvarken 75 wordt ;-) , was ook goed.

En dan Lee Perry zelf... Tja, het is altijd afwachten hoe zijn shows gaan zijn... Deze keer viel het nog goed mee: hij bracht teksten en schreeuwde en kweelde niet zoals hij soms doet... Zijn band was erg goed en Adrian Sherwood, die terug achter de mixknoppen zat, maakte er een goede 'dubby' show van. Wat eigenlijk wel uniek was, was dat Perry's zoon, Omar Perry, die in België woont, op een gegeven moment ook het podium op kwam en mee zong.
Als bisnummer brachten The Congos, Max Romeo en Lee Perry samen "War in a Babylon", een erg bekend nummer van Max Romeo.
Het was een geslaagde avond, aldus Johan!
... en waarom was Ine er niet bij !? Die moest weeral 'ns werken, he...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten