12 maart 2010

Laatste rondreisdag

Twee dagen geleden reden we al naar de berg Nebo. Toen was het te nevelig om iets of wat ver te zien vanop de berg... Vandaag was het nóg nevelig maar veel minder... we konden dus een blik werpen op 'het beloofde land', zoals Mozes dat deed... (foto 1)

Onze tweede stop van de dag maakten we aan de doopplek van Jezus Christus. Jezus werd door Johannes de Doper gedoopt aan de Jordaanse zijde van rivier de Jordaan. De Jordaan verlegde zijn oevers ondertussen een klein beetje, waardoor ze nu niet meer langs de doopplek stroomt. Door de hevige regen van vorige week was de Jordaan behoorlijk 'breed' (vroeger zo'n 250m breed, nu meestal een paar meter breed).

Dit boeide ons eigenlijk niet zo, alhoewel het natuurlijk wel een stukje van onze Westerse cultuur is. We wilden vooral de Jordaan zien en eens over de grens piepen. Aan de andere kant van de Jordaan ligt namelijk de, door Israel bezette, Westelijke Jordaanoever of Palestina.
We zagen ook nog een paar Oost-Europese gekken die zichzelf doopten in de rivier... Wel leuk om 't te zien!

Na ons middagmaal, ons zooooveelste buffet, trokken we onze badkledij aan en gingen we de Dode Zee in! Dat was best een beleving! Als je alles rustig aan deed, voelde je geen verschil. Het enige wat opviel was dat je voeten hoger boven het water uitstaken dan anders als je drijft... Deed je echter een onverwachte beweging dan draaide je ineens op je buik en was het nog moeilijk om terug recht of op je rug te geraken... maar eens het verschieten over was en je rustig bewoog, ging alles weer als niks.

Johan smeerde zich nog in met de zwarte klei van de Dode Zeebodem. Ine deed dat maar niet, want na haar wekenlange strijd tegen de onverklaarbare Amerikaanse huiduitslag, riskeerde ze het maar niet ;o) Johans huidje voelt nu wel lekker zacht aan!

In de Dode Zee zit zo'n 33 % zout (in een 'gewone' zee zit zo'n 11 %). Dit legde een soort van vetaanvoelend laagje op je huid... Heel vreemd eigenlijk...

Nadien reden we terug naar de badplaats Aqaba, waar we terug incheckten in de 'Radisson Blu Tala Bay'...

Onze rondreis zit er dus op! Ze was écht de moeite!
Op zich was het echt wel goed mogelijk geweest om alles op ons zelf te doen (behalve het drukke Aman). Autorijden kan er prima, Jordanië is een veilig land met vriendelijke mensen én alle grote bezienswaardigheden staan óók in het Engels aangegeven... Ach ja, zó erg was de georganiseerde rondreis nu ook alweer niet... helemaal niet zelfs ;o)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten