04 januari 2010

Kennisfeitjes

Ine kreeg van zus Nele, Johnny, Mico, Kaitlin en Faith met Kerst "De grote kennis-scheurkalender 2010" cadeau... Een ideaal geschenk om boven te halen als we niet weten wat we hier kunnen neerschrijven ;o)

Ondertussen kon Ine al vier kalenderblaadjes lezen. Dat van 1 januari ging over de "millenniumbug" waar eind jaren '90 zo veel rond te doen was. Op 01-01-2000 zouden de computers tilt gaan slaan omdat ze '2000' zouden gaan verwarren met '1900'... Uiteindelijk was het heel veel heisa om niks... Goh! Dat waren we alweer vergeten, seh! Leuk dat dit het eerste kennisfeit was. Dat belooft voor de rest van 2010 ;o)

Op 2 januari herdacht de kalender (en Spanje) de "Reconquista". In 2006 bezochten we verschillende Moorse overblijfselen, o.a. het Alhambra in Granada, in Spanje.

Het derde kalenderbriefje ging over irritaties op de werkvloer. In de VS heeft een uitzendbureau een onderzoek gedaan naar irritaties op de werkvloer. Er zijn er héél veel (bv. collega's die doen alsof ze de baas zijn, luid telefoneren...). De absolute nummer één in de VS is minachtend zuchten... Dat is inderdaad 'ambetant'... ;o) Om het samenwerken toch te vergemakkelijken heeft dit uitzendbureau nu een aantal strikte etiquetteregels opgesteld om aan werknemers te geven... Typisch Amerikaans...

Vandaag wordt het belang van oogcontact in communicatie aangehaald... Iets waar we ons binnen de sociale sector érg van bewust zijn...

Leuke feitjes, niet!? Mercikes Nele en co!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten