07 januari 2010

Dagboekjes

Ondertussen ging Ine naar haar derde psycho-educatieve bijeenkomst in het UZ Pellenberg. Ditmaal was het de pijnverpleegkundige die 'les' gaf. Zij gaf uitleg over allerlei soorten pijnmedicatie, wat Ine, als verpleegkundige, allemaal al wist en over zelfzorg en pijn... op zich ook niet veel verrassends... Ine kreeg ook een 'pijndagboekje' om in te vullen de komende weken. Hierin moet ze invullen wat ze gedurende een hele dag doet en hoeveel pijn ze ervaart.
Uiteindelijk, na al de psycho-educatieve sessies, wordt het dagboekje multidisciplinair bestudeerd en besproken. Ine krijgt dan een oordeel van de specialisten over haar tijdsbesteding, oorzaken van pijn ed. Het is dus wél erg interessant en nódig om het dagboekje goed bij te houden!

Dat is dus al het tweede dagboekje dat Ine dus 'moet' invullen! Ze houdt namelijk ook nog steeds een eetdagboekje bij voor Infraligne... Hierin schrijft ze op wat ze gedurende de hele dag eet. Het wordt tijdens een infralignesessie steeds nagekeken en voorzien van commentaar bij ongezonde maaltijden of tussendoortjes. Ook dit is een handig 'instrument' anders zou Ine vást nog meer zondigen ;o)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten