13 oktober 2009

Sporten

Vorige week vroegen we ons hier nog af welke sport Ine kon gaan doen. Door haar fibromyalgie kan ze niet alles en verder zegt sport haar op dit moment niet zo heel veel...

Tóch vond Ine iets! Ine gaat vanaf morgen aan infraligne doen! Dat is een fit- en gezondheidsprogramma met eigenlijk als eerste doel afvallen... dat is bij Ine niet echt de bedoeling, daar ze al uit zichzelf aan het afvallen is na haar medicatieverandering... Het is vooral de methode waarop er gewerkt wordt die Ine (en blijbaar nog andere fibromyalgiepatiënten) aanspreekt:
Er worden in bijna-gesloten verwarmde cabines oefeningen gedaan. De meeste oefeningen gebeuren al liggend, wat voor Ines rug ook super is. Door de warmte is het veel gemakkelijker om de spieren te versterken en is spierstijfheid veel minder aanwezig. Twee keer dertig minuten per week volstaat om in form te geraken!

Om aan infraligne te starten wordt eerst een overeenkomst afgesloten. Hierin staat hoeveel centimeters gegarandeerd zullen verdwijnen na 20 oefenbeurten. Hiervoor word je eerst helemaal opgemeten. Dat liet Ine gisteren doen. Ine zou 20 centimeter 'verliezen', wat overeen zou komen met zo'n 4 kg... Ine wil dus niet persé afvallen, maar ze is toch benieuwd of het waar is ;o)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten