08 februari 2009

Bob Marley Birthday Bashment 2009

Jawel! Gisteren was er weer de 'Bob Marley Birthday Bashment'. Net zoals de voorbijgaande jaren zorgden wij dat de ariesten van het podium niets te kort kwamen qua eten en drank...

Als eerste traden 'Jahwed Family' op. Zij hadden deze plaats op het podium verdiend tijdens de 'Catch A Mic' van Reggae Geel 2008. Op zich gaven zij een goede show voor een beginnende band op sound... maar dat ze geen woord Nederlands of Engels spraken... maar enkel Frans... stoorde eigenlijk toch wel.

Als tweede stonden Ziggi & the Renaissance Band op het podium. Deze halve Nederlander, die ook zo goed als geen woord Nederlands kan, zagen wij al twee keer. We vonden hem die 2 keer niet super... maar gisteren gaf hij een erg goede show! Hij had er duidelijk zin in! Hij had het bijna-uitverkochte Cultureel Centrum van Geel ook goed mee.

De avond op het groot podium werd afgesloten door 'The Gladiators'. Deze band gaat al heel wat jaren mee in het reggaewereldje. Nu zingt de zoon van de vroegere zanger. Deze heeft namelijk de ziekte van Alzheimer... maar waarschijnlijk had hij nog even goed zijn teksten gekend als zoonlief... die wel héééééél erg veel "do you want more?" en "how are you feeling?" door de micro schreeuwde.

Tussen de shows door en nadien verzorgde Soul Remedy de muziek in de grote zaal. In de 'dancehall', een kleinere zaal, draaiden Bong Productions en Ivory Sound de pannen van het dak.
Kortom de Bob Marley Birthday Bashment was een succes!

Enne aan Kris, de voorzitter van Reggae Geel, wensen we nogmaals een erg gelukkige verjaardag! Hij werd gisteren 50.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten