09 januari 2009

Van vlees en bloed

Sinds vorige week donderdag komt de serie 'Van vlees en bloed' op één. Gisteren was het dus de tweede aflevering van een totaal van zeven.

De serie werd geschreven door Michiel Devlieger (presentator van 'De Mol') en Tom Van Dijck (o.a. Alain 'de protput' in 'Het Eiland'). Het is een productie van Woestijnvis. Zoals de meeste programma's van dit productiehuis vinden we Van vlees en bloed geweldig goed!

De serie vertelt het verhaal van de familie Vangenechten. André en Luc Vangenechten werken in de slagerij van hun moeder (de moemoe of Maria). André is getrouwd met Liliane. Zij helpt mee in de winkel. Luc is niet van de slimsten maar doet zijn best in het 'atelier'. Gerda Vangenechten is getrouwd met Maurice. Ze zijn beiden op pensioen.

Als Rudy, de verloren zoon van André en Liliane, na jaren van afwezigheid terug opduikt, zijn de moemoe en Liliane hier erg blij mee. André is dat niet en maakt zich erg boos. Hierdoor doet 'de moemoe' een epileptisch insult en raakt ze in een coma. Ondertussen laat André aan Mike, de slagershulp, weten dat deze niet bang moet zijn dat er iets gaat gebeuren met zijn functie nu dat Rudy terug is. Mike ziet zijn toekomst al mooi tegemoet als nieuwe zaakvoerder van slagerij Vangenechten. Hij oefent hier alvast op.


In het ziekenhuis zijn ook Gerda en Maurice snel bij de moemoe. Maurice is vooral op de erfenis uit. Door Maurices vragen over de slagerij wordt het André duidelijk dat hij de slagerij op zijn naam wil krijgen. De moemoe sterft echter niet en Rudy blijft in huis wonen en in de slagerij werken... En dan is er ook nog Herman, de ongelooflijk nieuwsgierige buurman, en Anke, het winkelmeisje met haar eigen probleempjes...

Het verhaal is eigenlijk erg gewoontjes en héél erg herkenbaar... Het gaat over een echte Vlaamse familie waarin jaloezie, verborgen agenda's en miscommunicatie troef zijn. Dit alles wordt op een tragische manier gebracht maar het is zó herkenbaar dat het soms/vaak komisch wordt.
De begin- en eindgeneriek zijn ook hilarisch... Hierin zie je hoe vlees bereid en verwerkt wordt... maar dan in close-up en vertraagd... Jak! ;-)

M.a.w. wij vinden de serie g-e-w-e-l-d-i-g!!! Wij zijn fan!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten