07 januari 2009

Koud... :-(

Nee hoor! We zijn de koude en de mooie landschappen niet beu, hoor!

Waar de titel van dit blogbericht wél op slaat, is het gebrek aan koud water in huis... Inderdaad! :-( Onze waterleidingen, diegenen die onder de grond liggen, zijn bevroren... :-( Ine heeft al een loodgieter gebeld en deze kan er ook niks aan doen omdat... ze onder de grond liggen... Zijn advies was dus "wacht tot het minder vriest"... Hopelijk is er dan niks gesprongen of gebarsten... want dan wordt het breken in huis... :-( Hier willen we eigenlijk gewoonweg nog niet aan denken... :-(

We hebben wel nog wárm water! De leidingen gaan pas de grond in voorbij de warmwaterketel van de verwarming... oef!
Net achter de waterleidingmeter is er ook nog een kraantje. Hier komt gelukkig wél nog koud water uit! Voorlopig kunnen we onze plan dus nog trekken met emmers, potten en pannen!

"Het blijft bibberen na koudste nacht van deze eeuw (-21°C)" bericht de website van Het Belang van Limburg... klinkt heftig... maar de eeuw is nog maar 9 jaar oud, he ;-) (artikel).

De koude zou ook samen hangen met het aantal zonnevlekken. Hoe minder zonnevlekken zichtbaar, hoe kouder het is. Er zou een cyclus van 12 jaar zijn. 12 jaar geleden was de laatste periode dat het nog zo koud was als... nu (info).

2 opmerkingen:

  1. We hebben weer water!!!! Geen lekken dus!!! Ooooeeeefffff!

    Johan heeft zich vanmorgen nog moeten behelpen met emmers en de waterkoker... maar toen ik opstond liep er weer water uit de kranen!

    Eigenlijk toch wel schandalig dat we dit zo erg en vervelend vonden... als we dit in Afrika voor hebben, vinden we dit grappig en hoort het er allemaal bij...

    Let's face it: We zijn luxepaardjes... ;-) ... :-(

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik kreeg een mailtje van een collega die een maandje in IJsland zit... en waar ik dus heel jaloers op ben ;-)

    Zij wist me te vertellen dat het in het oosten van IJsland warmer is dan hier en er ligt minder sneeuw... in IJsland, hé!!!

    BeantwoordenVerwijderen