24 januari 2009

Gisteren

Gisteren opende het Vakantiesalon in Antwerpen. Het was alweer even geleden dat we er geweest waren, dus gingen we er dit jaar naar toe. We liepen er zo'n drie uur rond en namen een hele hoop reisbrochures en informatiemateriaal mee. Zo kunnen we weer wat ideetjes op doen voor reisjes, tripjes en uitstapjes! ;-)

Nadien reden we even naar het shoppingcenter in Wijnegem. Bij Fnac keken we weer eventjes naar de kleine laptops. Het denken er namelijk al lang over om zo eentje te kopen. We besloten naar Hasselt naar de Mediamarkt te rijden om daar eens rond te neuzen.

Onderweg naar Hasselt, op de E313, kreeg Ine een melding 'ERR' op haar dashbord... dit ging weer weg... Toen we de afrit in Hasselt namen kwam er 'EAC FAIL' op het dashbord staan... en weer weg... en weer terug... en weer weg... Ine kon wel nog blijven rijden. Tijdens het signaal was het wel erg moeilijk sturen maar het ging nog wel...
Tot op de brug aan de Sint-Truidersteenweg in Hasselt... Het signaal 'EAC FAIL' plopte weer op het dashbord en onze auto veel stil... en was niet weer aan de praat te krijgen! Gelukkig waren we het hoogste punt van de brug al over en konden we, met de 4 pinkers op, naar beneden bollen... Ine kreeg haar auto nog 'geparkeerd' voor een garage op de Luikersteenweg, zo'n 100m van de brug. Meteen belde Ine VAB om haar uit de nood te helpen... Ine moest zo'n uurtje wachten op hulp. Ondertussen vertrok Johan te voet naar de Grenslandhallen, waar zijn personeelsfeest begon. Een bezoekje aan Mediamarkt zat er dus niet meer in...

Na iets minder dan een uur wachten, was VAB bij Ine. Deze man probeerde even Ines auto aan de praat te brengen... maar zei al snel "dat wordt slepen". Doordat Ine haar auto niet zo fraai de parkeerplaats opgereden was, duurde het even eer onze Fiësta achter het VAB-voertuig hing... ondertussen vormde zich al een aardige file tot op de kleine ring ;-) Ines auto werd enkele honderden meters vooruit getrokken tot op een paar lege parkeerplaatsen. Het verkeer kon weer door en Ines auto kon rustig op het VAB-voertuig getakeld worden.

Gelukkig heeft Ine de formule 'vervangwagen' bij haar VAB-verzekering afgesloten! Ine moest immers nog thuis geraken én ze moet het weekend werken... zonder auto 'vallen' was dus sowieso geen optie! In Hasselt heeft VAB blijkbaar een post voor vervangwagens. Ine werd naar daar gebracht, waar ze in een Peugeot 206 kon stappen. Haar auto werd netjes aan haar Fordgarage afgezet... waar hij moet wachten om hersteld te worden... Hopelijk kan dat snel want Ine heeft de vervangwagen maar vijf dagen... daarna zullen we dus een andere auto moeten huren...

Ine surfte gisteren nog wat rond op internet... en blijkbaar komt 'EAC FAIL' vaak voor bij Fiësta's... :-( Het staat trouwens voor 'een storing in de electronische gasklepregeling'... maar dat zegt ons weinig ;-)

Ondertussen zat Johan dus met zijn collega's in de Grenslandhallen. Na het aperitief kregen ze een lekker drie-gangen-menu. Johan dronk veel wijn en kreeg als nieuwjaarscadeau twee flessen cava en een boek over Willy Claes... (Katarsis, waarvoor Johan werkt, is namelijk een onderdeel van De Voorzorg, de socialistische mutualiteit (NL= ziekenfonds) van Limburg...) Het was een geslaagd personeelsfeest!... en een beetje een bewogen dagje ;-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten