15 december 2008

Körperwelten

Gisteren gingen we naar de Kelders van Cureghem. Gelukkig kozen we er voor om met de trein te gaan want in Cureghem (in Brussel) was het markt en dus p*kkendruk!

In deze kelders staat 'Körperwelten' opgesteld. De vorige keer dat deze tentoonstelling in België stond, vond Ine het een te morbide idee om er naar toe te gaan... maar omdat ze achteraf toch spijt had dat ze niet ging, zijn we deze keer wél gegaan.

We hadden een grote drukte verwacht, maar het was 'behoorlijk' kalm. Natuurlijk was het in onze ogen nog te druk en liepen er een hoop egoïstische mensen in de weg :o)

Körperwelten leerde ons niks bij maar het was wel erg interessant! Naast hele opgezette lijken, met steeds andere zaken geaccentueerd, waren er ook een hoop vitrinebakken met afzonderlijke organen. Deze organen werden voorgesteld in hun gezonde vorm en in de ongezonde vorm... en ja, longemfyseem a.g.v. roken ziet er walgelijk uit! Maar ook een aneurysma, nierkanker, prostaathypertrofie e.a. zaken zien er maar vies uit...

Wat we eigenlijk allebei nog het interessantst vonden was het 'zenuwstelsel'. Dit zagen we eigenlijk nog maar enkel op papier tijdens onze anatomielessen. Op Körperwelten waren alle grote zenuwen vanuit de hersenen tot in handen en voeten duidelijk uitgespreid! Chique!

Na Körperwelten profiteerden we van de koopzondag in Brussel. Hier was het ook niet echt heel erg druk. We vonden hier en daar wat kleren en Johan vond opnieuw een 'musketonhorloge'! Zijn eerste musketonhorloge kochten we een paar jaar geleden in Reims in 'nature et découvertes'. Deze keten heeft nu ook een winkel in Brussel! Wij gingen gelijk kijken naar zo'n horloge omdat het huidige musketonhorloge van Johan stuk was en slecht hersteld was... en dus eigenlijk niet meer goed is... en ze hadden er dus eentje! (vergelijkbaar horloge).

Na een treinvertraging, hoe kon het ook anders, van 20 minuten vertrokken we terug naar Genk waar we dan ook een hapje aten alvorens terug naar huis te rijden. Het was een leuke dag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten