06 juli 2008

Rock Werchter

Gisteren gingen we dus naar Rock Werchter. Onderweg er naar toe, rond 16u30, hoorden we op Studio Brussel dat het heel erg regende op Rock Werchter... En inderdaad! Hoe meer we in de richting van Werchter kwamen, hoe meer én harder het regende...

We vonden nog een plekje op een parking. Gelukkig! Maaaaar... de prijs was werkelijk waar SCHANDAAAALIG! € 15, jawel VIJFTIEN euro kostte er één plekje... Oké, hiermee kon je parkeren tijdens het hele Rock-Werchter-weekend... maar daar zijn we natuurlijk niks mee! Een dagprijs bestond niet meer... Slik! Werchter word écht gewoon véél te duur...

Ons eerste werk begon: Reggae Geel promoten! Op redelijk wat plaatsen raakten we onze rood-geel-groene affiches kwijt! Voor we 'de wei' opgingen, aten we nog een frietje bij een frituur. Dat is toch altijd lekkerder (en meer) dan een festivalfrietje! En wonder boven wonder: de regen stopte!!!

Zoals gewoonlijk bezochten we eerst de festivalmarkt (n.v.d.r. (:-P) Johan is o.a. verantwoordelijk voor de festivalmarkt op Reggae Geel). Ine vond drie leuke T-shirtjes, Johan eentje.

Daarna zijn we even langs de Randstadstand geweest om zogezegd onze tanden te gaan poetsen... maar we (eigenlijk alleen Ine :-P) zijn altijd erg geïnteresseerd in de gadget die we daar voor krijgen :o) Dit jaar waren het leuke tasjes. Ah ja, en die tandenborstels zijn handig voor als we naar Zambia vliegen! (Dan kunnen we tijdens onze overstap eens even onze tanden poetsen).

Dan zijn we eerst nog een babbeltje gaan slaan met een cateringstand (yep, doet Johan ook op Reggae Geel). Omdat er qua muziek niks interessants te horen was, zijn we daarna weer even naar 'buiten' gegaan... om iets te drinken (óp de wei € 2,50... buiten € 1,70... Keuze snel gemaakt!)
Om 21u35 was het dan zo ver! De eerste tonen van Svefn-g-englar werden ingezet en Sigur Rós stapte het podium op (info, website en MySpace)!!!

Bij de meeste nummers haalde de zanger zijn cellostrijkstok boven i.p.v. zijn gitaar te bespelen met zijn vingers... Mooi!

Al vrij snel stapten enkele blazers in volledig wit kostuum het podium op. Even later volgden de strijkers van Amiina... Mooi!

Het concert van Sigur Rós was G-E-W-E-L-D-I-G!!! De muziek ging van rustig en breekbaar over in loeihard en terug naar rustig... Gobbeldígook, van hun nieuwe album, was werkelijk schitterend! Het nummer eindigde met een vuurwerk van papiersnippertjes. Erg mooi!

Jammer dat ze Starálfur en Festival niet speelden... Hopelijk spelen ze dat op Pukkelpop!

Hier, beginnend vanaf minuut 17,10 ongeveer, hoor je een stukje van het optreden!

Na Sigur Rós liepen we naar de Marquee voor Róisín Murphy (info, website en MySpace). Haar optreden was ook erg goed. Jammer dat het bijna identiek was aan hetgene dat we afgelopen winter in de AB zagen (blogbericht).

Wat nog jammer was, was dat door het gedans, gespring, gedender ed. op de dansvloer, Ines gewrichten en rug teveel mee daverden... Gevolg Ine helemaal stijf en overal pijn :-( Beste remedie is dan: wat rondlopen (lees: rondstrompelen :-P)... Dat deden we dus. We liepen naar het hoofdpodium om naar Radiohead te gaan kijken... Daar vonden we NIKS aan! Het optreden was gewoonweg saai!

We zijn dan maar gewoon huiswaarts gegaan. Niks te vroeg zo blijkt! Ine was stikop! Ze moest verschrikkelijke moeite doen om wakker te blijven in de auto... Maar dat is dus gelukt ;-)

PS: In tegenstelling tot op andere festivals voelden we ons NIET oud! Het was opvallend hoeveel 'oud' volk, allée volk van ónze leeftijd ;-) , er rond liepen op Rock Werchter! De jeugd bleef duidelijk thuis! Reden: echt wel de prijs! Terecht ook!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten