05 mei 2008

Bij de groenteboer...

Vandaag halen we ' Het grootste lexicon van nutteloze feiten' weer even boven... Het onderwerp van vandaag is 'groenten en fruit'...

In aardappelen en maïs zit meer druivensuiker dan in druiven.

Van wortelen kan je goed zien. Hier moet je wel een hele groentezaak worteltjes voor eten.

De beste manier om een tomaat smakeloos te krijgen is hem onder 10 graden Celcius bewaren.

Appel, peer, perzik, aardbei en bosbes behoren tot de familie der rozen.

Het doorslikken van een abrikozenpit kan het begin van het einde zijn... die bevat namelijk cyanide.

Een pinda is geen noot maar een groente.

Zo, weer ietsje slimmer geworden en misschien ook wel honger gekregen ;-) !

Wij eten iedere dag braaf onze (grote) portie groentjes. We lusten zowat alle soorten groenten. Johan eet ook regelmatig fruit (druiven, sinaasappels, pruimen, clementienen, pompelmoes (NL: grape fruit), bananen...). Ine eet bijna geen fruit. Ze vindt enkel zongerijpte papaya's echt lekker... maar die vind je hier natuurlijk niet... Haaaaaa... Vakantie... :-( :-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten