18 december 2007

Migranten

Vandaag is het de "Internationale dag van de Migratie". Met andere woorden: de migrant staat 'in the picture' vandaag.

De VN wil op deze dag informatie verspreiden over de rechten van de mens en over de fundamentele vrijheden van migranten, door middel van uitwisseling van ervaringsgegevens en door maatregelen te nemen die de bescherming van migranten beogen. In België wil men dit doen door volledige en recente (statistische) informatie én een heldere uitleg te bieden. Dit moet er voor zorgen dat men de werkelijkheid rond migratie beter vat (affiche, website).

Als "migrant van de dag" koos het Centrum voor Gelijke Kansen en Racismebestrijding ons aller Paola. Waarom lees je hier. De keuze van onze koningin vinden we schitterend! Het geeft terug een realistisch beeld van de migrant in België... De meesten denken immers gelijk aan Turken en Marokkanen als het over migranten gaat... Terwijl er véél meer andere volkeren en culturen naar België migreren!

11.11.11 organiseert vandaag een wereldwijde radiomarathon omwille van deze dag (info).

Waarom willen wij deze dag vermelden!? Doordat we al in wat landen geweest zijn en al veel armoede gezien hebben, begrijpen we vluchtelingen/migranten des te beter! We zouden net hetzelfde willen en doen, moesten wij in die omstandigheden leven. Migratie brengt ook, letterlijk en figuurlijk, wat kleur in een samenleving! En jaaa, er is veel criminaliteit onder de allochtonen... maar komt dat enkel door hen zélf of door het gebrek aan kansen die ónze maatschappij hen en/of hun ouders biedt!?

Maar je kan natuurlijk ook als rijke Westerling migreren... Wie weet doen wij dat ooit nog... dan verhuizen we ons heel hebben en houden naar één of ander exotisch (ei)land... Johan ziet Afrika helemaal zitten. Ine zou dan eerder kiezen voor het Caraïbisch gebied... Maaaaaaaar dat zijn vérre toekomstdromen :o)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten