27 november 2007

Ine aan de beurt

Vandaag iets over Ine haar werk...
Ine werkt sinds juli 2006 voor Daelzicht. Dit is een grote organisatie die over heel Nederlands Limburg ondersteuning biedt aan mensen met een beperking. Het gaat meestal over een verstandelijke beperking. Daelzicht biedt ondersteuning in de thuiszorg, bij het werken, heeft dagcentra, biedt residentiële opvang enz.

Ine werkt op een leefgroep, residentiële opvang dus, voor cliënten met bijkomende gedrags- en/of psychiatrische problemen. Dit wordt "crisisopvang / intensieve zorg" genoemd. Omwille van hun probleemgedrag werd het aantal cliënten binnen dit soort leefgroepen beperkt tot vijf. Er wordt o.a. gewerkt volgens de methode Heijkoop, een visie waarbij op een andere manier naar probleemgedrag wordt gekeken.

De overstap naar Nederland is Ine héél goed meegevallen. De strikte hiërarchische structuur en dominante sfeer van sommige Belgische instellingen, waar Ine niet zo mee om kan :o) , is er niet in Nederland, zeker niet op Daelzicht. Verder zijn bepaalde inzichten binnen de gehandicaptenzorg in Nederland al veel verder dan in België (bv. inclusie). Het kleine aantal cliënten in een leefgroep is ook bijna niet bestaand in België. Minder cliënten zorgt voor een veel aangenamere werkdruk en -sfeer. Verder, toch ook niet onbelangrijk, in Nederland word je beter betaald! Het geeft wel wat rompslomp om grensarbeider te zijn, maar ook dat valt reuze mee! M.a.w. ook Ine heeft haar werkplekje wel gevonden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten