11 oktober 2007

Studievoormiddag

Gisteren reed Ine naar het Provinciehuis van Vlaams-Brabant in Leuven. Ze volgde er een studievoormiddag over het verwerkingsproces van ouders van de "coming-out" van hun kind. Met andere woorden hoe gaan ouders om met het feit dat hun kind hen laat weten dat het HoLeBi is (voor de Nederlanders: Homo/Lesbienne/Biseksueel) en wat kan de hulpverlening hierin betekenen. Het was best een interessante studiedag.
Wat vooral duidelijk werd, was dat ouders er nog steeds moeilijkheden mee hebben als hun kind HoLeBi is, wat begrijpelijk is... Maar velen durven dit niet meer toe te geven omdat het "niet meer van deze tijd is" om homoseksualiteit vreemd te vinden...
Verder vertelde men dat de HoLeBigemeenschap een minderheidsgroep is. Dit brengt dan ook weer extra stress met zich mee voor de HoLeBi's zelf... Waar dus rekening mee dient gehouden te worden als een HoLeBi naar de hulpverlening toestapt.

Hier vind je een artikeltje over hoe de jeugd tegenwoordig tegen HoLeBi's aankijkt... Best jammer... maar begrijpelijk, of niet???

...Inderdaad! Niet iedereen die van dancehall/reggae houdt, is homofoob! De Jamaicaanse cultuur is dat wel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten