30 oktober 2007

Gezien: PLANET TERROR (Grindhouse)

"Grindhouse" verwijst naar een soort Amerikaanse bioscopen uit de jaren '70. Ze draaiden allerlei genres B-films. Men draaide er twee films per voorstelling met ervoor en er tussen allerlei trailers van andere films.
Dit concept vonden regiseurs Rodriguez en Tarantino schitterend. Ze besloten om samen zo'n films te maken. Tarantino nam één film voor zijn rekening (Death Proof), Rodriguez regiseerde enkele "fake" trailers en een andere film (Planet Terror).
Het hele concept viel eigenlijk in duigen... Na de eerste film vertrokken de meeste Amerikanen bij de eerste release al naar huis. De films werden dan afzonderlijk uitgebracht. Ze werden daarvoor wel met een half uur verlengd.
Planet Terror is, net zoals Death Proof, overdreven, belachelijk, absurd, onozel, vergezocht, grappig, "sappig"... Toch zit het schitterend in elkaar en wordt er goed geacteerd. Er werd zelfs gedacht aan de slechte beeldkwaliteit van dit genre!
Het gaat over een virus waarvan je een zombie wordt, eens besmet. Enkelen zijn resistent tegen het virus en trekken ten strijde om de zombies uit te moorden... Bruce Willis speelt ook mee. Dat wisten we niet!

De film was zeker de moeite! Je moet wel van het genre houden, anders is er niks aan! Hij is er steeds gewoon "over"... Hij is zó slecht dat hij goed wordt :-)

Blaasjes op de tong gaan vanaf nu toch een heel ander beeld oproepen... :-P

Het viel Johan net op dat het geamputeerde been van "Cherry Darling" op de affiche het andere is dan in de film! Ofwel heeft hij een grove fout ontdekt ofwel hebben ze de foto in spiegelbeeld afgedrukt op de poster ofwel hoort het bij het hele amateurisme van de Grindhouse-movies...?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten