09 oktober 2007

Doorsnee Vlaams filmpke???

Een weekje later dan eerst voorzien, trokken we naar de Euroscoop in Genk om naar BenX te gaan zien (om de een of andere reden speelt hij (nog?) niet in Maasmechelen)...

De film is gebaseerd op een waar gebeurd verhaal over een jongen met het Asperger Syndroom, een vorm van autisme, die zwaar gepest werd.

We waren aan de ene kant erg benieuwd en verwachtensvol wat deze film betreft maar aan de andere kant waren we ook wat sceptisch: Hoe vreemd en overdreven zouden ze een autist gaan voorstellen?

Wel nu: Het autisme werd schitterend in beeld gebracht! Er werd geen freaky Rainman neergezet maar een echte jongen met autisme, met zijn aardig- en eigenaardigheden. Het begin van de film is eerder opgevat als een documentaire waarin autisme wordt uitgelegd door Ben zelf maar ook door anderen.

Voor de rest is de film schokkend, pakkend, realistisch, grappig, mooi, origineel, ontroerend... We vinden dat hij die oscar voor "Beste Buitenlandse Film" zéker verdiend! We zijn onder de indruk! BenX is geen doorsnee Vlaamse film.

PS: Voor de "gevoelige" filmkijkers: Neem een zakdoekje mee :o) Ine heeft haar weer een oog uitgejankt :-P

Geen opmerkingen:

Een reactie posten