08 september 2007

Over de IJslandse wegen...

De IJslandse wegen liggen er beter bij dan verwacht!
De Ringweg, de "1", ligt er op de meeste plaatsen heel erg goed bij. Daar zouden ze in Belgie nog iets van kunnen leren :o) Het asfalt ligt goed, de lijnen zijn goed zichtbaar en de zijkanten zijn gemarkeerd met fluo-plaatjes. Nadeel is wel dat hij minstens een metertje bovenop het landschap is gelegd. Overal stoppen, gaat dus niet.
Andere geasfalteerde wegen liggen er ook best goed bij en zelfs de meeste gravelwegen zijn best oke. Gravelwegen zijn vergelijkbaar met onze "verharde wegen" / aangereden bospaden. Ze worden alleen niet "pretcherig" als het geregend heeft. De gravelwegen staan wel vaak vol met putten, maar daar wen je aan :o)
De meeste bruggen zijn maar één rijvak breed, dus dat is wel even oppassen (Hiervan zit ook een foto in het fotoboek). Op de "1" zijn ze meestal twee baanvakken breed (zoals de "1" zelf ook maar breed is).
De verwachte dosis haarspeldbochten blijft toch wel uit. We hadden er nog maar vier en dat was allemaal vandaag (maar we moeten nog een week, he).
De F-wegen mogen wij, met een gewone personenwagen, niet nemen. Deze wegen hebben soms geen bruggen aan riviertjes enzo... Dan moet je dus gewoon door de rivier (brrrr, niks voor Ine).
Ondertussen legden we meer dan 2000 km af op IJslandse wegen, dus we hebben al wat ervaring, he :o)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten