12 september 2007

Even een berichtje...

... zonder foto´s weer vandaag. We zitten in een plaatselijke bibliotheek te internetten en ze hebben er allerei beveiligingen ed. opgezet, dus lukt het niet met de foto´s...

Gisteren was een schitterende dag! We hielden een fantasy- en basaltdag, helemaal een dagje voor Ine dus... We bezochten miniklifjes waar volgens de oude verhalen dwergen van 20 a 30 cm groot wonen, ook zagen we drie versteende trollen in zee... :o) Qua basalt kregen we weer prachtige dingen te zien! We konden ze ditmaal ook eens van bovenzicht bewonderen en er over lopen... Het weer was ook prachtig. De zon scheen de hele dag. Er was wel wat wind maar dat was niet zo erg.

Vandaag is andere koek... Bah, wat een vies en mottig weer! Het regent verschrikkelijk. De wind is vandaag wél hatelijk. We bezochten vandaag een kloof en liepen achter een waterval door. Voor de rest was het zicht heel erg beperkt, dus qua mooie panorama´s kregen we niks te zien vandaag... De temperatuur is zo´n 8 graden.

Hopelijk hebben we morgen meer geluk want dan gaan we de mooiste en bekendste zaken van IJsland zien: de geiser Strokkur, Gulfoss (een bekende waterval), þingvellir (waar IJsland enkele centimeters per jaar van elkaar weg schuift)... Duimen dus maar! Een flauw zonnetje zou al genoeg zijn :o)

Waarschijnlijk zal ons volgende bericht al uit Reykjavík komen... dat betekent dat onze reis er al bijna op zit :-(

Geen opmerkingen:

Een reactie posten