24 september 2020

Leipzig - Meißen - Radebeul - Mockritz

Op vrijdag 11 september '20 braken we onze tent af en verlieten we onze camping bij Leipzig. Onze eindbestemming van die dag was een camping in Dresden-Mockritz, zo'n 130 km oostelijker dan Leipzig. 

We reden echter niet meteen naar deze derde camping van onze reis. We reden eerst naar de stad Meißen, op 25 km vóór Dresden. De stad ligt aan rivier de Elbe en er wordt al sinds de Hoge Middeleeuwen melding van gemaakt.

We startten ons stadsbezoek met een koffietje op de Marktplatz van Meißen: een mooi, opnieuw, kleurrijk plein (foto 1). Na de marktplaats wandelden we richting de Frauenkirche en namen we enkele trappen omhoog.

Nadien liepen we / klommen we verder naar de Dom van Meißen en de Albrechtsburg : opnieuw erg mooi --> Op een heuvel langs de Elbe staan een paleis, een kathedraal en verschillende andere oude gebouwen in verschillende kleuren rond een groot plein met een grote oude boom.

Meißen is ook bekend voor zijn porselein. Het was de eerste Europese plaats waar porselein (hand-)gemaakt werd. De fabriek bestaat nog steeds en kan bezocht worden. Aangezien ons dit niet interesseert, deden we dat niet.

Nadien reden we naar Radebeul, op zo'n 10 km van Dresden. We wilden er naar het museum "Die Welt der DDR" gaan... maar uit onze zoektocht bleek dat dit museum ooit lág op de plek waar we waren... maar nu in Dresden ligt...

Op onze camping in stadsdeel Mockritz van Dresden gingen we vervolgens weer aan het werk...
en Ine voerde een nieuw reistaakje uit : ze waste de mondmaskers uit in een heet sopje...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten